MobiFlight Community Support

Welcome to the forum for MobiFlight! Feel free to reach out to the community in case you have questions, issues or just want to share great ideas or details about your latest home cockpit project.

You like MobiFlight? Donate via PayPal and support the MobiFlight development. Thanks! 

icon
Avatar
Ridgeandgable
Posts: 101
Hi guys,

Setup an external CDU for PMDG, all works fine, I then click save after entering all the eventids Using mobi 7.7, but when I restart it loses all the CDU stuff and I need to start again.

I'm using the newer version 7.7 where you select the eventid from the PMDG dropdown and click use, I save after doing every 5 buttons.

Any help on this or do I need to find the old version somewhere?
2019-11-30 18:44
Avatar
DocMoebiuz
Moderator
From: NW of KPWK, United States
Posts: 1441
What do you mean with: it loses the CDU stuff?
Are you saying that you
* save the config file, then
* you exit MobiFlight,
* you start MobiFlight again and
* the config is not complete anymore?
Have a great day!
Sebastian

MobiFlight - Simply build your own home cockpit for your favorite flight sim - FSX, Prepar3D (FSUIPC), X-Plane (XPUIPC)
2019-11-30 22:02
Avatar
Ridgeandgable
Posts: 101
Hi

yeah sorry, that's correct

Not all the info tho

If I add an input -

select device, select button, toggle etc
Select PMDG_EventID_CDU L1
Use Button
Select Left Mouse Click

OK the dialog
Save Config

Exit Mobiflight

Start Mobiflight, and edit the button, The PMDG Event ID is changed back to default Event_ID (Not labled PMDG Event ID) but the ID is the same, and instead of selecting from mouse menu, I get 0 for parameter so all those CDU stuff that I setup are broken

I have manually changed them in MCC file though to the left mouse click so no big deal now, but just wondering as to why it reverts back to the original way
2019-11-30 23:10
Avatar
DocMoebiuz
Moderator
From: NW of KPWK, United States
Posts: 1441
Hi there

I cannot reproduce it. Can you please explain step by step how i can reproduce it?

This is what I am doing:

* Go to Input View
* add a new Input Config
* Select Module, Device (Button)
* Assign On Press Action
** Load Preset, B737 selected
** Choose EVT_CDU_L_L1 from Drop Down
** Click "Use" Button
** Event ID becomes "70166"
** Choose Mouse Param "MOUSE_FLAG_LEFTSINGLE"
** Click "OK" Button to close Input Wizard
* Save Config
* Exit and Restart MobiFlight
* Go to Input View
* Click Edit button (...) on Input Config

Expected Result:
* Same config as before
** Event ID 70166
** Mouse Param MOUSE_FLAG_LEFTSINGLE

That is how it is looking for me.
Have a great day!
Sebastian

MobiFlight - Simply build your own home cockpit for your favorite flight sim - FSX, Prepar3D (FSUIPC), X-Plane (XPUIPC)
2019-12-01 00:46
Avatar
Ridgeandgable
Posts: 101
Hi

That's the exact same as I do. Very strange
2019-12-01 01:07
Avatar
StephanHo
From: EDDG, Germany
Posts: 1436
Supporter
Hi Ridge,

where did you install MF? Drive C:\Programs(x68) or another folder who is monitored by windows or another drive?
Did you start MF and the other FS-Stuff as Admin?
If not, you should.
Grüße,
Stephan
2019-12-01 12:15
Avatar
DocMoebiuz
Moderator
From: NW of KPWK, United States
Posts: 1441
So I personally don't run MobiFlight as Admin.
The only problem I have seen is when FSX runs in Admin Mode and you would like to send Keyboard Commands to the Sim. Then MF also has to run as Admin.

@Stephan: What is the reason that you think MobiFlight should run in Admin Mode?
Have a great day!
Sebastian

MobiFlight - Simply build your own home cockpit for your favorite flight sim - FSX, Prepar3D (FSUIPC), X-Plane (XPUIPC)
2019-12-03 05:42
Avatar
StephanHo
From: EDDG, Germany
Posts: 1436
Supporter
If you have installed MF in a folder that is monitored by Windows Security, you should run into problems if you want to save data in these folders. It won't work.
Grüße,
Stephan
2019-12-03 08:17
Avatar
SergeyPe
Posts: 17
Exactly the same problem here. Looks like it's happening if you have a setup with a number of Mega's and you are saving the config with some of them physically disconnected. After you connect them back the PMDG events are lost; the action type is shown as Event ID, the offsets are saved correctly, but not the mouse/ custom parameters. Both Mobiflight and Prepar are installed out of System folders and both are run as Admin. I've already had to rewrite an EFIS config twice...
2020-03-18 19:44
Avatar
pizman82
Moderator
From: ETSI, Germany
Posts: 3058
Supporter
Hi
We have a confirmed issue in this thematic.... Maby you can do a little research work for us.... So Sebastian got a important information.

If this Situation happen....
NOT Finaly save the File again when leaving Mobiflight ( or by hand)

Open the *.mcc File with a Text Editor and Copy the specific Config.
Please paste it here in your Reply so we can see it.

******************************

My Theory:

In MCC File all is correct. So Data of your config will show as Typ " PMDG Event" And also will include the needed Parameter.
BUT Mobiflight will do a misstake and not Read this information and show in Connector "Normal Event" without Parameter setting.

NOTE: If you finaly click on Save when you are in the situation that Config is loaded wrong without PMDG Event THEN you overwrite the Mcc file with current Situation.... Means THEN the Mcc File will also Include a "Normal Event" without a Parameter now..... Cause you "save" simply the situation that is occure in that moment ( loaded wrong way).
So.... Please get sure you NOT do this.... We need the "Original File" that is loaded in the moment when problem occures !!!




If Possible please quote your Config ..... Hopefully i´m right and Sebastian then know what to do.
Good Luck !
2020-03-21 15:40
Avatar
SergeyPe
Posts: 17
Hi,
Thanks for the reply. I'll do some investigation today or tomorrow.
2020-03-21 19:12
icon