MobiFlight Community Support

Welcome to the forum for MobiFlight! Feel free to reach out to the community in case you have questions, issues or just want to share great ideas or details about your latest home cockpit project.

You like MobiFlight? Donate via PayPal and support the MobiFlight development. Thanks! 

Go to page 1Go to page 112Go to page 3Go to page 2
Avatar
jc
Posts: 38
Indeed, -06 worked like a charm. You've done it again, thanks so much for your time. Everything working accept the 5 digit ADF that we discussed in an earlier post. I will study again the advice you gave and see if I can figure it out myself before I bother you again. Kind regards, JC.
2019-11-14 19:45
Avatar
DocMoebiuz
Moderator
From: NW of KPWK, United States
Posts: 1441
With 7.7 we updated the FSUIPC offset presets and added many new ones.
I noticed that a lot of the transforms that are correctly taken from FSUIPC documentation don't work correctly with Mobiflight's expressions. Proper parenthesis "(" ")" fix the issue.

In your case instead of
$*3.28084/65536
use
($*3.28084)/65536

and it will work. Try using parenthesis for presets so that the values don't become too tiny. Division has precedence over multiplication it seems.
Have a great day!
Sebastian

MobiFlight - Simply build your own home cockpit for your favorite flight sim - FSX, Prepar3D (FSUIPC), X-Plane (XPUIPC)
2019-11-15 02:44
Avatar
jc
Posts: 38
Thanks Sebastian, that's certainly helpful to know, JC.
2019-11-15 09:48
Avatar
DocMoebiuz
Moderator
From: NW of KPWK, United States
Posts: 1441
These kind of presets will be fixed with the next release.
Have a great day!
Sebastian

MobiFlight - Simply build your own home cockpit for your favorite flight sim - FSX, Prepar3D (FSUIPC), X-Plane (XPUIPC)
2019-11-15 13:16
Avatar
jc
Posts: 38
Well guys I got the ADF working correctly. There is just one small issue if I may be finicky. You see on the vertical speed when I set it below 00000 , from -100 to - 900 I get 0-100, 0-200, etc. Instead of- 0100, - 0200 etc that the simulator shows. How can I move the - sign to the left of zero. The five digits are all on the same max tube . Any idea how to do this without affecting the positive readings.
2019-11-16 11:34
Avatar
pizman82
Moderator
From: ETSI, Germany
Posts: 3323
Supporter
simply change Left Padding Zero to Left Padding Space.

Normaly we need here not -0900 we need -900 . Same if Possitive.... It show in a Real aircraft not 0400 0500 0600 it show 400 500 600

So i would say.... Change Zero to Space and all should be fine !
Good Luck !
2019-11-17 15:37
Avatar
jc
Posts: 38
Thanks again Pizmon82, yes I figured that that's the only option ,so that's exactly what I did.Your right ' -900 ' makes more sense to read than -0900.
2019-11-17 17:54
Go to page 1Go to page 112Go to page 3Go to page 2