MobiFlight Community Support

Welcome to the forum for MobiFlight! Feel free to reach out to the community in case you have questions, issues or just want to share great ideas or details about your latest home cockpit project.

You like MobiFlight? Donate via PayPal and support the MobiFlight development. Thanks! 

icon
Avatar
Speedy63
Posts: 5
Hello all,

i have the following problem
i use mobiflight/fsx with fsuipc/prosim.
mobiflight en prosim are the latest versions
when ik want to program for instance a lcd display for the IRS i got no Flight sim value /output value in Mobiflight
modules and sim status are green, FSX with FSUIPC is running in the back ground.
When i programm the lcddisplay i got all the digits working, but when look a the 4 lines ( LH-IRS_NUM/RH-IRS-NUM, LHS IRS CHAR/RHS IRS CHAR) i got no flightsim value/output value......
I've tried several things (change the startup sequence)
i got this in mobiflight
20-8-2021 17:02:33(588): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:02:23(575): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:02:13(563): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:02:03(567): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:01:53(554): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:01:43(564): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:01:33(568): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:01:23(555): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:01:13(566): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:01:03(569): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:00:53(557): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:00:43(545): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:00:33(555): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim
20-8-2021 17:00:23(543): ExecutionManager.autoConnectTimer_Tick(): AutoConnect Sim

but i dont know what is wrong and why i got no signals from FSX

anyone an idea??

Thenks in advance
https://www.facebook.com/737NGproject
2021-08-20 17:06
Avatar
StephanHo
Moderator
From: EDDG, Germany
Posts: 1748
Supporter
Hi Speedy,

do you use PMDG?
Grüße,
Stephan
2021-08-20 19:55
Avatar
Speedy63
Posts: 5
No, i use FSX, but if nothing works i'll update to MFS2020
2021-08-22 20:42
Avatar
StephanHo
Moderator
From: EDDG, Germany
Posts: 1748
Supporter
Speedy, that has not been my question.

I asked you if you use a PMDG plane. They work in FSX, P3D and soon in FS2020.

To get outputs from the PMDG-planes in your simulator, you should check the options.ini of the plane.
You find this file in \[simulator]\PMDG\PMDG[your_plane]\[your_plane]_options.ini

Look if there is the following entry:

[SDK]
EnableDataBroadcast=1

if no, please insert this entry. If yes we have to analyze why no data reachin MF.
Grüße,
Stephan
2021-08-23 14:24
Avatar
pizman82
Moderator
From: ETSI, Germany
Posts: 4786
Supporter
iconStephanHo:

Hi Speedy,
do you use PMDG?



---->
iconSpeedy63:


i use mobiflight/fsx with fsuipc/prosim.
mobiflight en prosim are the latest versions




IRS Display is possible with ProSim ! ( Helimech still build it !! )

Please confirm that OTHER elements still working ( like a ProSim LED)

If NOT, then your basic connection is wrong.... Do you setup ProSim correctly for Cockpitbuilder Interface to FSUIPC ??

IF other things work..... Then pretty sure your Setting for the IRS Systems and the corespondending Offsets is Wrong !
Please check if you use correct typ ( Not sure if Prosim work with String or with INT (Numbercode) for the N_W_E_S_ Chars , and how they handle the decimals )
Important..... MF must read the same data format and sizes as you output it from ProSim !


Last Hint: Get in Contact to Helimech (Karl) on our Discord..... I know his system still work.
Also check this.... https://youtu.be/o5mHEUIYd0k?t=556
Good Luck !
2021-08-25 15:07
icon