MobiFlight Community Support

Welcome to the forum for MobiFlight! Feel free to reach out to the community in case you have questions, issues or just want to share great ideas or details about your latest home cockpit project.

You like MobiFlight? Donate via PayPal and support the MobiFlight development. Thanks! 

icon
Avatar
StevenT1972
From: United States
Posts: 12
I've downloaded your software and tried to firmware update an uno. I have a mega and and uno but neither one is seen in the settings.
https://www.dropbox.com/s/mvadbc0t93lzjms/Mobiflight.png?dl=0

Help
Steven
2016-03-26 02:04
Avatar
DocMoebiuz
Moderator
From: NW of KPWK, United States
Posts: 1443
Hi Steven,

welcome to MobiFlight!

Arduino UNO is currently not supported because the MobiFlight firmware does not fit into the RAM of it.

The other board must be something else than a standard Mega because it shows up as Arduino Due.
Have a great day!
Sebastian

MobiFlight - Simply build your own home cockpit for your favorite flight sim - FSX, Prepar3D (FSUIPC), X-Plane (XPUIPC)
2016-03-28 16:50
Avatar
StevenT1972
From: United States
Posts: 12
That explains it. Yes the Other Arduino isthe new arm processor Due. I forgot.
Any plans to include compatibility for Due?

Steven
2016-03-29 00:58
Avatar
DocMoebiuz
Moderator
From: NW of KPWK, United States
Posts: 1443
Not so far yet but I will put it on the task list for checking what it actually requires to be compatible.
Have a great day!
Sebastian

MobiFlight - Simply build your own home cockpit for your favorite flight sim - FSX, Prepar3D (FSUIPC), X-Plane (XPUIPC)
2016-04-01 00:01
Avatar
billflight
Posts: 2
Hi very good work!!!!

I would like to ask you if the Mobiflight support the Arduino Mega 2560 R3 ADK version
I trying to using one with Mobiflight and is says that is not a compatible arduino (yellow !)
Am I doing something wrong?
What sould I do to use it with Mobiflight
If is not supported it will be at the future?

Thank you in advance for the reply!
2016-05-07 22:51
Avatar
DocMoebiuz
Moderator
From: NW of KPWK, United States
Posts: 1443
How does the Arduino show up in the Device Manager? What name is used there?
Have a great day!
Sebastian

MobiFlight - Simply build your own home cockpit for your favorite flight sim - FSX, Prepar3D (FSUIPC), X-Plane (XPUIPC)
2016-05-08 11:07
Avatar
billflight
Posts: 2
Hi thank you for your reply

In my pc in control panel
My arduino ADK board
shows as
Arduino Mega ADK (COM4)

Thank you in advance for the reply!
2016-05-08 15:35
icon