MobiFlight Community Support

Welcome to the forum for MobiFlight! Feel free to reach out to the community in case you have questions, issues or just want to share great ideas or details about your latest home cockpit project.

You like MobiFlight? Donate via PayPal and support the MobiFlight development. Thanks! 

icon
Avatar
J
From: Göteborg, Sweden
Posts: 1
Hey all!

I am building a boeing 737 simulator using Prosim.

Prosim will control 9 stepper motor instruments through fsuipc and Mobiflight. I have an Arduino Mega card that controls these instruments.

I have used these offsets, I have tried to have sufficient separation, between offsets ?:

66C0 TEMP
66C1
66C2
66C3


66C4 DUCT PRESS R
66C5
66C6
66C7

66C8 DUCT PRESS L
66C9
66CA
66CB

66CC APU EGT
66CD
66CE
66CF


66D0 FUEL TEMP
66D1
66D2
66D3

66D4 CABIN ALT
66D5
66D6
66D7

66D8 DIFF PRESS
66D9
66DA
66DB

66DC CABIN CLIMB VSI
66DD
66DE
66DF

66E0 PRESS VALVE
66E1
66E2
66E3

66E4 AILERON
66E5
66E6
66E7

66E8 ELEVATOR
66E9
66FA
66FB

66FC ELEVATORTRIM
66FD
66FE
66FF

All instruments work except 2-3 of them. CABIN ALT, DIFF PRESS, CABIN CLIMB. They seem to work separately but not together:

Settings on these instruments are:

CABIN ALT
Offset: 0x66D4
Value type: Float
Size in bytes: 4
More options, Transform: $*5.55
Sim/Step 5760/2048

DIFF PRESS
Offset: 66D8
Value type: Float
Size in bytes: 4
More options, Transform: $*6
Sim/Step 5760/2048

DIFF PRESS
Offset: 0x66DC
Value type: Float
Size in bytes: 4
More options, Transform: $*5.55
Sim/Step 5760/2048

My settings in Prosim are: FSUIPC Float 32 and corresponding offsets.

The symptoms are that the instrument stops and can not run more than half the scale.

What can this be?
2021-07-18 11:28
Avatar
pizman82
Moderator
From: ETSI, Germany
Posts: 4703
Supporter
Hi

Basically i not know/understand your settings. Here "Helimech" is the most advanced user and pretty sure build this already.
So i not know if "FLOAT" is the correct .... Also i not know why you "multiply" the Value with this 6 or 5.55 numbers.
Whatever ..... If result is nice then all is fine.

From Seperation i see a "little" issue.





iconJ:


66E0 PRESS VALVE
66E1
66E2
66E3

66E4 AILERON
66E5
66E6
66E7

66E8 ELEVATOR
66E9
66FA
66FB

66FC ELEVATORTRIM
66FD
66FE
66FF



Elevator Trim can work..... But "Elevator" will not.... You "split" the Offset wrong.... 66E9 ---< nect is 66EA .... NOT 66FA

**************

About your MASTER Problem !!

iconJ:

All instruments work except 2-3 of them. CABIN ALT, DIFF PRESS, CABIN CLIMB. They seem to work separately but not together:



If they work "single" but not together.... Then this sounds 99% like electrical problems.
Please confirm.....
You power your Steppers EXTERNAL..... And the External Device is connected (GND--GND) with the Mega that controll these motors.
Good Luck !
2021-07-21 23:38
icon