MobiFlight Community Support

Welcome to the forum for MobiFlight! Feel free to reach out to the community in case you have questions, issues or just want to share great ideas or details about your latest home cockpit project.

You like MobiFlight? Donate via PayPal and support the MobiFlight development. Thanks! 

Go to page 1Go to page 112Go to page 3Go to page 2
Avatar
DocMoebiuz
Moderator
From: NW of KPWK, United States
Posts: 1441
iconaxelloz:

Hola buenas noches,

Alguien podría compartir un Tutorial de como es la configuración tanto del XPUIPC como la del mobiFlight para X - Plane 11.

Enserio se agradecería demasiado.



Have you seen this tutorial?
https://www.mobiflight.com/en/tutorials/x-plane-quick-start-guide.html
Have a great day!
Sebastian

MobiFlight - Simply build your own home cockpit for your favorite flight sim - FSX, Prepar3D (FSUIPC), X-Plane (XPUIPC)
2019-11-29 05:17
Avatar
smartarze
Posts: 14
I realise this is an older post, hopfully i can still get an answer.

I have followed along and got my own annunciator and switch working, But can anyone shed any light on a 7 segment display? I've tried a few different ways but it just reads 000.000 all the time, it may be wrong but heres what i have in XPUIPCoffsets.cfg

Dataref com1standbyfrequency sim/cockpit2/radios/actuators/com1_standby_frequency_hz float
Offset 0x6001 FLOAT32 1 rw $com1standbyfrequency
2019-12-19 05:41
Avatar
pizman82
Moderator
From: ETSI, Germany
Posts: 2915
Supporter
Hi

At first find out if your Display is the problem (Hardware) or the Offset (Software)

Simply Open a new file..... Create a Output Config ..... Choose the Display you like to use from Devices ...... Go to "Display Tab" .
Here you select all 8 Checkmarks for all Diggits in use.
Then klick on TEST.
If Display work fine then it must show now "12345678"

- If it show that, but your Output in other config not work, then we have a Software Problem ( Wrong Config entrys OR Wrong Data by XPUIPC for your AddOn Aircraft.

- If it show nothing or 88888888 or stupid things instead of 12345678 THEN Your Display (Hardware) is the Problem.
In that case check solderwork for the Pins on left and right side. Also check if you done the Setup ( Settings/devices/Mobiboards) correct.
Good Luck !
2019-12-19 10:22
Avatar
smartarze
Posts: 14
Hi

Thanks for info, I fixed the problem by changing float to int in the offsets config
2019-12-19 10:43
Avatar
Troutl0012
Posts: 1
iconfarrep747:

Hi. Thank you for a great tutorial, which I agree takes up a lot of our time.
I was a Microsoft FS, in a PMDG737 with Mobiflight running my home made MCP via Events which was perfect.
When I moved to XP11 and Zibo I had to drop my MCP as I could never get it running. So your tutorial is exactly what I need.
After a few hours I got the parking brake running with a data ref Dataref ParkBrake ;; sim/flight_controls/brakes_toggle_max int
offset 0x0BC8 UINT8 1 rw $ParkBrake
Now I have spend a day trying to get the AutoThrottle running but with no joy.
Tried a data ref.... no joy, moved to a command... no joy. Here is where I am
CFG File
Zibo Auto Throttle
#Dataref AutoThrottleArm laminar/B738/autopilot/autothrottle_arm_toggle int
#Offset 0x6501 UINT8 1 rw $AutoThrottleArm
Command 0x6501 UINT8 1 0 laminar/B738/autopilot/autothrottle_arm_toggle _
1 1 laminar/B738/autopilot/autothrottle_arm_toggle
Mobiflight
Offset 0x6501 Value Type = Int Bytes = 1 Set Value = 1 (and 0 in release)
.....any direction you can give is most appreciated





Would you be willing to give out your XPUIPC Offsets for the Zibo. I’m trying to learn but just not getting it and would greatly appreciate it. Thanks!
2019-12-27 06:15
Avatar
slammer88
From: LTBJ, Turkey
Posts: 147
iconTroutl0012:

iconfarrep747:

Hi. Thank you for a great tutorial, which I agree takes up a lot of our time.
I was a Microsoft FS, in a PMDG737 with Mobiflight running my home made MCP via Events which was perfect.
When I moved to XP11 and Zibo I had to drop my MCP as I could never get it running. So your tutorial is exactly what I need.
After a few hours I got the parking brake running with a data ref Dataref ParkBrake ;; sim/flight_controls/brakes_toggle_max int
offset 0x0BC8 UINT8 1 rw $ParkBrake
Now I have spend a day trying to get the AutoThrottle running but with no joy.
Tried a data ref.... no joy, moved to a command... no joy. Here is where I am
CFG File
Zibo Auto Throttle
#Dataref AutoThrottleArm laminar/B738/autopilot/autothrottle_arm_toggle int
#Offset 0x6501 UINT8 1 rw $AutoThrottleArm
Command 0x6501 UINT8 1 0 laminar/B738/autopilot/autothrottle_arm_toggle _
1 1 laminar/B738/autopilot/autothrottle_arm_toggle
Mobiflight
Offset 0x6501 Value Type = Int Bytes = 1 Set Value = 1 (and 0 in release)
.....any direction you can give is most appreciated





Would you be willing to give out your XPUIPC Offsets for the Zibo. I’m trying to learn but just not getting it and would greatly appreciate it. Thanks!



Hey mate,

Sorry for not replying, I actually left using Mobi for XP-11, but anyway you can find the all dataref & commands in the main folder of where Zibo is installed. Just print them and use.
2020-01-08 10:26
Go to page 1Go to page 112Go to page 3Go to page 2