MobiFlight Community Support

Welcome to the forum for MobiFlight! Feel free to reach out to the community in case you have questions, issues or just want to share great ideas or details about your latest home cockpit project.

You like MobiFlight? Donate via PayPal and support the MobiFlight development. Thanks! 

icon
Avatar
alex8714
Posts: 3
Hi, loving the concept.

I am having trouble with the software. After installation when i open the program it takes 5 minutes to load then proceeds to not respond and then force close. One time I got it to load and every time I wanted to do something it wouldn't respond for a couple minutes then proceed with the task afterwords.

I am running windows 10 and version 7.6.1

Thank you, regards.
Alex
2019-09-15 13:13
Avatar
pizman82
Moderator
From: ETSI, Germany
Posts: 3095
Supporter
Hi

Its hard to rebuild this, in case it runs for all others (including myself)

If possible check the follow....

1. Run in Admin Mode ( Normaly not official needed..... But for me it solve a lot of Problems )

2. Corrupt mcc file.
Please rename the currently loaded mcc file or move it to another spot (so it can not be found by mobiflight on next startup) . If the file is problematic and its not founded mobiflight will start with the example file from first install.....
If this fix your problem then your File is broke and must be repaired or create new.

3. Corrupt Mega.
Please confirm problem is solved if NO Mega is connected. If yes find out wich Mega is problematic if you use multiple.
Finaly if you got it delete the Mega..... Flash new firmware and create new Devices . ( Maby you got a mfmc Backup to make this more easy)

4. Failed installation.
In some rare cases the update kill the system. You can try to delete the Mobiflight folder ( NOTE: BACKUP your mcc/mfmc files if they was located there) Then download the MF Conector file from Homepage and intall it completly new.


*******
Please report experience.
Good Luck !
2019-09-15 15:15
Avatar
alex8714
Posts: 3
Hi i know this is a late reply, but i put this project on hold for a while. I have figured out the issue and maybe you are able to fix it let me know.

Here is the issue:
When my peripherals are plugged in being my mouse and keyboard, the program seizes to respond, when i unplug it responds again and i can plug my mouse in and work with the program when i plug my keyboard in again it stops working. When i disable the program assosiated with the keyboard and mouse, i can work for about 5 minutes from pc start until the program stops working, and of course when i unplug it starts working again.

My keyboard is the Corsair K70 Rapidfire, and mouse Corsair Glaive. The program is ICUE from corsair, to edit macros and rbg lights and so on.

Let me know if you need more info, like i can make a video if needed.

Edit: And this is on version 7.8.2, and previous ones.

Thanks a lot.
Best regards
Alex
2020-04-08 18:05
Avatar
pizman82
Moderator
From: ETSI, Germany
Posts: 3095
Supporter
Sorry but i completly not understand what you like to tell us.

Why do you plugIn or Plug Out Mouse and Keyboard ??
What Programm stop working ?? Mobilfight or ICUE ????

If there is Trouble with that stuff....
Why not simply use a 10$ Mouse and Keyboard and let it plugged in all time... A Flight Sim not need a Macro Keyboard or rgb LED in Mouse

Maby i missunderstand.... More details please!
Good Luck !
2020-04-08 18:43
Avatar
alex8714
Posts: 3
Well Mobiflight stops responding with ICUE open with my mouse and keyboard plugged in.


https://prnt.sc/rw27on

When i unplug my mouse and keyboard mobiflight responds again.


https://prnt.sc/rw288p

Sure i can use a 10$ mouse and keyboard but i do not wish to switch all the time, i am not only on flight simulator, i play other games as well.
Yesterday 13:23
Avatar
pizman82
Moderator
From: ETSI, Germany
Posts: 3095
Supporter
Ok. Now i understand better.... thought your problem is if you unplug the Devices..... thats why i was confused. No your request sounds more logical to me.


Next Question.... Can you use your system without ICUE ( i not use corsair mouse or keyboard.... Just my cooler and PSU are from corsair )
The Software for my lightmanagment is "Corsair LINK" and it is optional.... I not need to use it if i not like it.


So simple idea.... Try if problem is solved if you disable ICUE.... Mouse and Keyboard should be also work as "standard" devices then ..... Then the only disadvantage is you miss RGB Controlling and Macros aslong you work in the Sim.... But pretty sure this is OK for you whioe using the Sim.
Good Luck !
Yesterday 17:13
icon